Rijschool voor rijbewijs B in Helmond, Eindhoven en omgeving

Bij de meeste reguliere opleidingen kiezen de leerlingen ervoor om 1 à 2 keer per week te lessen, bijvoorbeeld één keer per week 1 of 2 uur achter elkaar. Bij elke les word je thuis opgehaald, maar je kunt ook voor een ander ophaaladres kiezen. De rijlessen kunnen overdag, 's avond of in het weekend worden gegeven.

Voor het aanvragen van een examen heeft een leerling gemiddeld 30 praktijklessen nodig. Na 30 praktijklessen of afloop van het pakket moet of ga je niet automatisch op examen. In overleg met je instructeur wordt gekeken of een examen haalbaar is. Wanneer dit niet het geval is kunnen er lessen worden bijgekocht.

Nadat je je rijopleiding hebt afgerond ga je bij het CBR een Tussentijdse Toets (TTT) rijden. Deze toets is een soort "proefexamen" het praktijkexamen wordt nagebootst en er wordt, door de examinator van het CBR, gekeken waar je zwakke punten liggen.

Tijdens deze TTT kun je een ontheffing halen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het werkelijke praktijkexamen. De rijlessen die je nog gaat rijden na de TTT kun je dus gebruiken om je inzicht en rijvaardigheid te verhogen naar het examenniveau. Het voordeel van deze TTT is groot, je hebt je examinator al eens ontmoet en je weet wat je nog moet verbeteren. Je hebt nu dus nog een aantal weken/rijlessen de tijd om je voor te bereiden op het praktijkexamen.

Het gewone praktijkexamen duurt 55 minuten en wordt afgenomen door een examinator bij het CBR. In de meeste gevallen mag je rijinstructeur meerijden tijdens het examen.

Wanneer je vier keer bent gezakt voor het gewone praktijkexamen dan is het volgende examen een speciaal examen. Dit wordt een BNOR examen genoemd. Een BNOR examen duurt 70 minuten in tegenstelling tot het gewone examen dat slechts 55 minuten duurt.

Verder is er ook nog een apart faalangstexamen. Het faalangstexamen werd in juni 2010 ingevoerd voor kandidaten die door de angst voor het examen om welke reden dan ook minder goed functioneren tijdens de toetsing. Het speciale examen duurt 80 minuten 25 minuten langer dan het reguliere examen, en de speciaal getrainde examinator geeft daarnaast aan de kandidaat de mogelijkheid om een time-out te nemen. De eisen zijn wel gelijk aan het reguliere examen.

Soms krijgen wij ook zeer autistische leerlingen die bij een normaal examen nooit zouden slagen. Wij hebben in de loop der jaren ervaring opgebouwd met kandidaten die last hebben van faalangst, autisme, ADD en ADHD. Deze kandidaten worden meer op hun gemak gesteld om te slagen.

Om een examen te kunnen reserveren dient een leerling de rijschool te machtigen middels de DigiD code op de website van het CBR. Indien u geen DigiD code heeft kunt u geen examen aanvragen dus zorg dat u deze zo snel mogelijk aanvraagt. Met uw DigiD code kunt u de rijschool machtigen op www.cbr.nl u dient daarbij het registratienummer van de rijschool in te vullen (in ons geval 2385G2).

Inschrijven


Al ingeschreven? Afspraak maken.