Rijschool voor rijbewijs B in Helmond, Eindhoven en omgeving

Theorie

Het theorie-examen bestaat uit 65 vragen voorzien van foto's en gesproken teksten waarop je antwoord dient te geven. De vragen verschijnen op monitoren en worden voorgelezen. Het examen duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn.

Het examen bestaat uit ja/nee, meerkeuze en open vragen. Bij de ja/nee vragen kun je alleen ja of nee antwoorden. Bij de meerkeuzevragen dien je te kiezen uit A, B of C. Bij de open vragen dien je een getal te vullen en vragen over hoe u zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie (bij gevaarherkenning). Het examen bestaat uit drie onderdelen.

  • 25 vragen over gevaarherkenning;
  • 30 vragen over verkeersregels;
  • 10 vragen over verkeersinzicht;

Na afloop van elk theorie examen krijg je de uitslag. Je kunt het theorie-examen oefenen op de volgende site: www.autotheorieoefenen.nl. Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Als je daarvoor slaagt ontvang je een theoriecertificaat. Dat certificaat overhandig je bij het begin van het praktijkexamen, samen met enkele andere documenten. Je kunt het theorie-examen ook oefenen op de volgende site: www.itheorie.nl.

Inschrijven


Al ingeschreven? Afspraak maken.